Tosty z mozzarellą, pomidorem i bazylią
2021-09-18
Z racji tego, iż w dzisiejszych czasach wiele osób żyje w biegu i cierpi na chroniczny brak czasu, co wiąże się z tym, że często naprawdę nie macie czasu się zastanawiać co by tutaj zrobić na śniadanie czy inny posiłek, a tym bardziej, aby to był posiłek zbilansowany, przychodzę z pomocą i podrzucam Wam pomysł na błyskawiczne i zbilansowane śniadanie pod postacią tostów z mozzarellą, pomidorem i bazylią. Smacznie szybko i zdrowo!
Składniki:
- Chleb pełnoziarnisty 100 g (ok. 2 całe kromki)
- Ser mozzarella light 60 g
- Pomidor czerwony 60-80 g (kilka plastrów)
- Świeża Bazylia (opcjonalnie według uznania)
- Oliwa z oliwek (do posmarowania opiekacza z obu stron)
Przygotowanie:
- Opiekacz do tostów smarujemy z obu stron oliwą z oliwek.
- Na pół kromki kładziemy plastry mozzarelli oraz plastry pomidora czerwonego i przykrywamy drugą połówką chleba.
- Zamykamy opiekacz i pieczemy, aż będą gotowe. Pilnować, aby się nie przypaliły. Jedni wolą bardziej przypieczone inni mniej.
- Do gotowych tostów wkładamy listki świeżej bazylii.
Smacznego !